در این سبک تصمیمات بدون م اعضای تیم و توسط رهبر گروه گرفته میشود، حتی اگر افراد دارای اطلاعات مفیدی باشند که میتواند تصمیمگیری را تحت تأثیر قرار دهد. استفاده از این سبک در مواقعی مناسب است که نیاز به تصمیم گیری سریع دارید، نیازی به گرفتن اطلاعات و کمک از افراد تیم ندارید و یا هنگامی که برای رسیدن به یک موفقیت نیازی به توافق همگانی در گروه نیست. با این وجود استفاده از این سبک ممکن است باعث تضعیف روحیهی افراد شود و نرخ بالای غیبت و یا تغییر و تحول کارکنان را به دنبال داشته باشد.
سبک رهبری به خصوصیات رفتاری رهبر در هدایت، انگیزش، راهنمایی و مدیریت یک گروه گفته میشود. رهبران بزرگ میتوانند الهامبخش حرکتهای ی و تغییرات اجتماعی باشند. آنها همچنین میتوانند به دیگران در آفرینش، نوآوری و رسیدن به اهداف، انگیزه بدهند. شما میتوانید با فکر کردن دربارهی خصوصیات رهبران بزرگ، تفاوتهای بزرگی در نحوهی رهبری این افراد با سایر رهبران مشاهده کنید. خوشبختانه تحقیقاتی بر روی تئوریها و چارچوبهای مختلف رهبری انجام شده است که این امکان را برای ما فراهم میآورد تا سبک های رهبری را بهتر شناسایی و درک کنیم. در ادامهی مقاله به معرفی تعدادی از مهمترین چارچوبها و سبکهای شناختهشدهی رهبری میپردازیم.
سبک های رهبری لوین
در سال ۱۹۳۹، گروهی از محققان به سرپرستی کورت لوین (Kurt Lewin) تحقیقی با هدف شناسایی سبکهای مختلف رهبری انجام دادند. در حالیکه در تحقیقات دیگر سبکهای بیشتری شناسایی شده بود، اما این تحقیق بر روی سه سبک مهم رهبری متمرکز بود.
در این تحقیق، دانشآموزان را در سه گروه با رهبران اقتدارگرا، مشارکتی و تفویضی قرار دادند. در این گروهها یک پروژهی هنری انجام شد و رفتار کودکان در واکنش به این سبک های رهبری زیر نظر محققان بررسی شد. محققان دریافتند سبک رهبری مشارکتی» در الهامبخشیدن به پیروان خود برای داشتن عملکرد بهتر، تأثیر بیشتری داشته است.
حال نگاه دقیقتری به این سه سبک لوین میاندازیم:
رهبری اقتدارگرا (استبدادی)
رهبران اقتدارگرا (که به آنها رهبران مستبد نیز گفته میشود)، به روشنی انتظارات خود را از کاری که باید انجام شود، زمان انجام دادن کار و نحوهی انجام آن مشخص میکنند. این سبک رهبری بهشدت متکی بر فرمان رهبر و کنترل پیروان است.
همچنین میان رهبر و سایر اعضا، تمایز واضحی وجود دارد. رهبران اقتدارگرا بهصورت مستقل و بدون نظرخواهی از سایر اعضای گروه تصمیمگیری میکنند.
محققان دریافتهاند که تصمیمگیری در سبک رهبری اقتدارگرا، بهشدت خالی از خلاقیت است. همچنین لوین نتیجه گرفت که تغییر از سبک رهبری اقتدارگرا به سبک مشارکتی، سختتر از حالت برعکس آن (یعنی تغییر از سبک رهبری مشارکتی به سبک رهبری اقتدارگرا) است.
رهبری اقتدارگرا در شرایطی خوب جواب میدهد که زمان کمی برای تصمیمگیری در اختیار باشد، به تصمیمگیری سریع و اقدام قاطع نیاز باشد و رهبر نسبت به سایر اعضا، دانش و آگاهی بیشتری داشته باشد. با این حال، سبک استبدادی معمولا فضایی ناکارآمد و حتی خصمانه بهوجود میآورد که گاهی باعث شورش پیروان علیه رهبران سلطهگر میشود.
سبک ,رهبران ,انجام ,اقتدارگرا ,گروه ,رهبر ,سبک رهبری ,این سبک ,رهبری اقتدارگرا ,سبک های ,در این ,مختلف رهبری انجام
درباره این سایت